slana čokolada

Ob prvi misli na slane čokolade sem pomislila na smešen dogodek iz zgodnjih najstniških let, ko smo bili na svetovnem srečanju tabornikov na Nizozemskem. Ne vem, če veste, ampak severnjaki imajo malček nenavaden okus za sladice, kar je seveda predvsem osebno mnenje. Meni sedejo SLADKE sladice. Slane, ne hvala! In so nam ponujali neke bonbone, oblite z ne preveč okusno karamelo. Pravo presenečenje je bilo, ko si se prebil čez to trdo lupino in se je bonbon prelomil. Sredica se je izlila po ustni votlini in objel te je slano poprast okus. Ja, prav ste prebrali (kako zlajnan stavek!), slano poprasta mešanica. Bruh! Bruh do konca!

In smo sedeli za mizo, vsi iz celega sveta. Vsi smo segli po bonbonih in velika večina ga je elegantno, ne preveč opazno izpljunila v robček. Pozor, vsi smo bili kakih 13 let stari. Nek fant, v svojem tradicionalnem oblačilu, ki je zgledalo kot egipčanska galabeja, zdi se mi, da je bil iz Sudana, pa je dal bonbon v usta in ga v naslednji minuti (morda le sekundi) izpljunil v roko in ga vrgel nazaj v košaro polno bonbonov.

Smeh do konca!

Tole moje govoričenje je bil uvod v to, da mi je pa ena slana čokolada dobra in to je tista, ki se reklamira kot enkratno zlitje grenko-sladkega okusa v produkciji piranskih solin! Dobra je. Seveda je pa draga (A kaj mogoče ni? Razen seveda sirovih luknjic in pohanega zraka.).  🙂

dsc_5274

4 comments

  1. če si runkl si runkl, to je tako kot da ne bi vedela, kaj bi se dalo še s ščegetavčkom druzga, kot da opravlja samo tisto fukcijo, kot jo. Če ga popopraš te bo peku, če ti ga pa en lepo liže, ti bo pa pršl. če te pa še lep boža je pa verjetno še bolj lepo. No vidiš, tako je tudi s čokolado, če ji dodaš malo soli, bo ta sol povzdignila okus kakavovca, lahko ga nadgradiš še z kakšnim dobrim vinom, npr. Antpnius Couve, Kleti Santomas, ki bo zaokrožil okuse, ki mejijo že na meditacijo.
    Sploh je pa tako, če ti nekaj ni všeč, napiši, To ni po mojem okusu, pa bo prav, ker je mogoče nekomu to po njegovem okusu. Razen, če nisi prov hudičevo kolerična baba. Če si pa kar s čokolado, ki sprošča feromone zadovoljstva in sreče, sol iin ostale stvaru, vključno s ščegetavčkom pa na miru pusti, niti pomisli več ne na t.

    lep pozdrav tvoj solni cvet na čokoladi.!!!!!!!!!!!!!

    Všeč mi je

  2. Kljub slabemu izrazoslovju imaš očitna gurmanska nagnjenja, katera očitno niso bila vsem položena v zibko. Še dobro, da se celo življenje učimo. O predispozicioniranju koleričnih bab se vzdržim komentarja, ker se mi zdi, da s slovenceljni ne prideš deleč v tej debati. 😉 Pozdrav na morje!

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.