še en oblak

El Clasico v Madridu 6 februarja 2012

Filed under: video,Španija / España — tjasulja @ 07:22

18. januarja sem bila pred stadionom nogometnega kluba Real Madrid, ko je bila tekma derbija “Copa del Rey” med famoznima nasprotnikoma iz Madrida in iz Barcelone.

.

.

Redke karte, ki se jih je dalo dobiti na črnem trgu pred stadionom, so bile nekje od 100 do 150€ zato smo naše (ne)navdušenje potešili s pivom v sosednjem baru. A tudi to je dalo svojstven vpogled v nogometno kulturo Špancev. Bari s televizijskim prenosom v okolici stadiona (verjetno pa tudi drugje) so bili polni, ob tej priložnosti je bilo mogoče poleg cañe (0,2 l) ali jarre (vrček) naročiti še “la grande” (0,75 l).

.

Igra se je začela ob 22h, dobre pol ure kasneje pa so v naš bar dostavili ogromno količino sendvičev. Za slovenske razmere je polnjenje polic s hrano ob taki uri lahko pravi nesmisel, Španci, ki ob tem času ravno večerjajo, pa seveda postanejo lačni tudi na nogometni tekmi. Ob polčasu je množica drla iz stadiona v bare po sendvič in pivo.

To je še ena stvar, ki sem jo izvedela ta večer (in verjamem, da jo ljubitelji nogometa že poznate), namreč na tekmi ne prodajajo alkohola, vsak pa lahko s sabo prinese le pol litra nealkoholne pijače.

.

Madrid je zgubil 1:2, zato so bile face po koncu tekme precej poklapane, mi pa smo bili verjetno prikrajšani za pristno madridsko veselje.

Krajši posnetek iz glasnega bara si lahko ogledate na temle linku (klik).

Advertisements
 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s