Cipro

V Klubu gurmanov Skaručna sem prvič slišala za cipro.

Ingrid Mahnič

je razložila, da je to sorta rdečega grozdja. “Nekoč je bil cipro razširjen po vsej Istri, nato skoraj potonil v pozabo, sedaj pa se cipro zopet pojavlja. Trenutno ga raste vsega skupaj le nekje 7 ha.” Na kmetiji Mahnič so iz tega grozdja enkrat naredili posebno polnitev, pozno trgatev, ki so jo poimenovali Likor,

sicer pa ga stiskajo v rosé, domiselno poimenovan PORTO ROSE.

Za tem pa je presenetila s črno borgonjo, kot se še reče črni malvaziji.

Ste že slišali za rdečo ali črno malvazijo?

One comment

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.