Kulinarični sprehod v BTC

Na mestu, kjer je bilo med 1933 in 1963 ljubljansko letališče Polje, je bilo leta 1954 ustanovljeno podjetje Centralna skladišča, ki je postalo v letu 1993 prvo nakupovalno središče v državi. A potrebno jim je priznati, da so mnogo več kot to. Med drugim se lahko pohvalijo z mnogimi zelenimi ukrepi, v zadnjem času pa stavijo na t.i. digitalno transformacijo.

In mimogrede so skupaj z dr. Janezom Bogatajem izdali še vodnik »Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje,« v katerem predstavijo pestro kulinarično ponudbo. Knjiga vas popelje po restavracijah BTC Cityja, navedenih pa je tudi kar nekaj receptov jedi, ki se predstavljajo pod blagovno znamko Food Bluz – Okusni Bluz.

Food bluzenje smo začeli v restavraciji City poleg Kristalne palače, z lepim pogledom proti ljubljanskemu gradu,

kjer smo se posladkali z drugim receptom iz knjige, to je višnjevim zavitkom.

Skupaj z odgovorno urednico Majo Oven, vodjem projekta Damjanom Glazerjem in dr. Bogatajem smo se nato odpravili v sosednjo Kristalno palačo, v restavracijo diVino. Njihov slogan je “božansko in z vinom.”

Postregel nas je kuharski mojster Matjaž Cotič, ki sicer skrbi in usmerja kulinarično ponudbo v vseh lokalih skupine Dulcis Gourmet.

Z manjšim avtobusom, poimenovanim City Bus, ki vozi krožno po BTC, ima 8 postaj in je brezplačen, smo se odpeljali do že predstavljenih čebeljih panjev, nato pa se sprehodili čez Špansko vas

.

..

in tržnico

.

do Škrniclja.

Andrej Belovič, kuhar in lastnik lokala, nam je povedal, da se držijo sezonske ponudbe, njihovo vodilo pa so jedi na žlico. Od vampov, telečjih obar, golažev do ričeta,  jote in mnogih juh. Tudi morske in gobove se lahko nadejate.

.

Po degustaciji odlične hrane (na žlico) smo v sosednjem prostoru – v Hiši refoška – nazdravili, s čim drugim kot refoškom.

Čeprav bi v resnici raje poskusila njihov cipro, ki ga je veliko težje dobiti.

Kulinarično popotovanje po BTC ne more obiti legendarnega Kratochwilla, o katerem več prihodnjič.

Mi pa smo naše druženje sklenili s sladico v 20. nadstropju Kristalne palače.

 

 

2 comments

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.