Tisočletja kulinarike

V sklopu pilotne ture Uživam tradicijo smo za en dan obiskali Žumberak in se udeležili vsakoletnega festivala Tisočletja kulinarike.

Naravni park Žumberak – Samoborsko gorje je pokrajinsko nadaljevanje Gorjancev proti severo-vzhodu, preko državne meje, večini Slovencev pa je najlažje dostopen po avtocesti proti Zagrebu, nato pa tik za mejo zavijete desno v hrib. Ob našem obisku je zaradi megle gozd deloval precej mistično.

Za mentalno in fizično ogrevanje smo se z vodnikom podali na Pot knezov (staza kneževa), med tem nabrali nekaj zeli za kasnejše kosilo,

nato pa se vrnili, razdelili v štiri skupine in se lotili pripravljanja prazgodovinskega, rimljanskega, srednjeveškega in novoveškega obeda.

.

.

.

Med kuhanjem sta nas zabavala dva viteza.

. .

Ne le hrana, tudi pijača je bila v stilu, iz vsakega obdobja nekaj. Kaj porečete na prazgodovinsko pivo iz koprive ali pa po okusu starih Rimljanov začinjeno vino?

One comment

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.