Razstava slovenskih tradicionalnih jedi

V šolski zidanici (GRM Novo mesto) na Trški gori nas je na meglen večer pričakala razstava (nekaj) tradicionalnih slovenskih jedi, z namenom zaužitja.

Lično razstavljena svinjska rolada s slivami,

ocvirkovka,

ravnokar pečen kruh

in različne pogače.

Problem slovenske kuhinje je po mojem mnenju obsesija z mesom, saj na sicer popolnoma vegetarijanske jedi, kot so kislo zelje

in ajdovi žganci, potresejo ocvirke.

Počasi bi bil čas, da se ljudje sprijaznijo z različnimi prehrambenimi navadami, ne glede na to ali gre za (recimo temu bolj utemeljen) zdravstven razlog ali pa za (marsikoga neutemeljeno) prepričanje. To, roko na srce, niti ni pomembno.

Različne prehrambene navade so realnost!

Pa tako preprosto bi bilo postaviti še eno dodatno posodico z zabelo iz ocvirkov.

Poplaknili smo s šolskim cvičkom.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.