Invader @ Ljubljana

Invader je ime francoskega umetnika, ki je znan po mozaikih malih vesoljčkov, oblikovanih po videoigri Space Invader iz sedemdesetih. Njegove invazije, kot se imenuje večinoma nelegalni poseg po fasadah in zidovih, lahko vidite marsikje po svetu.

.

V Ljubljano je prvič prišel leta 2006, ko je sodeloval na razstavi Street Art – stensili, posterji in stikerji v MGLC in izvedel prvi val invazije s postavljanjem mozaikov po mestu.

.

..

Drugič je bil pri nas že 3 leta kasneje, za letos poleti pa je bila predvidena njegova razstava grafik in t. i. Invasion Maps.

Zaradi znanih razmer je razstava prestavljena. Med čakanjem nanjo se lahko zabavate z aplikacijo FlashInvaders in poskusite najti vseh 20 mozaikov, ki naj bi bili v Ljubljani.

Da ne boste preveč razočarani, teh ni več toliko, nekaj se jih je izgubilo z obnovami fasad, tega na Cankarjevem nabrežju pa aplikacija zaradi uničenosti ne prepozna.

Kar nekaj se jih skriva na stenah v notranjosti gradu Tivoli, torej v MGLC, kjer pa jih, ob predhodni najavi, radi pokažejo.

. . .

2 comments

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.