še en oblak

Tjaša 12 maja 2007

Moje ime je Tjaša, sem članica FIJET Slovenija – društva slovenskih turističnih novinarjev, turistična vodnica po Ljubljani in ena redkih turističnih blogerk v Sloveniji. Še en oblak, blog, ki ga pišem že od leta 2007, ima predvsem turistične in kulturne vsebine, občasno pa lahko zasledite kakšen fleš. Gre za besedo, ki – vsaj v moji glavi –  naznanja nekaj izven serijskega, nerednega, nepričakovanega. Sicer pa dajem prednost fotografiji. To iz dveh razlogov. Prvi je, da obožujem fotografijo, drugi pa je, da načeloma nimam časa za veliko pisanja. Če bi mi blog prinašal kaj denarja, potem bi bilo tudi časa več. Sicer pa se mi še zdi, da je to v trendu in da ljudje ne berete/mo (pre)več radi.

Še en oblak pišem v slovenščini, ker je to moj materni jezik in ker verjamem, da Slovenci preslabo poznajo Slovenijo in njene lepote. Teh v Sloveniji ne manjka.

Ker vem, da smo ljudje večinoma vizualno najbolj dojemljivi, sem se odločila, da prilepim fotografijo. In to ne selfija, ampak pravo, lepo fotko, slikano v Tirani, v nekem povprečnem hotelčku glavnega mesta Albanije.

me

Seveda moram še dodati, da vse kar se nahaja na mojem oblaku je izključno za gledanje in branje. Ali če povem drugače: “Fotografije na tem blogu so moje, moje in samo moje! V skladu s pravili CC.” Razen tele, zgornje, s katero se predstavljam. Ta je pa od enega super fotografa. Če pa si slučajno kdo zaželi uporabiti kako mojo fotko ali tekst, je nadvse vabljen (beri: obvezno), da me o tem prej povpraša: tjasulja(at)gmail(dot)com !

My motto is here.

Advertisements
 

4 Responses to “Tjaša”

 1. Delyana Says:

  Dear Tjasa!
  I was looking for someone like you and i think you are perfect! 🙂 I found you on the spotted by locals site, because I was checking online what’s up in Ljubljana (I was actually looking for some Gipsy music) this winter.

  My name is Delyana. I haave a have Hr/half Slo boyfriend and we live in Amsterdam. I love Slovenia, I love Croatia, but mostly I love food and natural ingredients (not findable in Holland :p). My next stop after Amsterdam will definately be Ljubljana. We haven’t got many friends in Lj, and I would love to get to know some locals. I love enjoying life so I would like the Lj-local to understand me in that way. I know the city, I know where to go shopping I think I know many good restaurants as well, but the clubs I’ve seen in Ljubljana I didn’t like. I love gipsy music and there must be some in Lj, your articles really appealed to me so I would love it if you wouldn’t mind being in touch.

  before Christmas I will come to Lj, we have a house in Postojna and Rijeka, and I would love to know in advance what is to do. I think around 10 Jan I will go back to Ams.

  Hope to hear from you,
  greetings from Amsterdam

  Delyana

  Všeč mi je

 2. andy Says:

  Vredi fotke maš na blogu…pazi na zelenkota!

  Všeč mi je

 3. Bojan Says:

  Pozdravljeni Tjaša jst imam eno vprašanje kje se lahko da dobiti obesek od kremsnita 😃

  Všeč mi je


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.