Mačja gostija!

Če sem dober mesec nazaj omenjala potencialno gostijo,  naj sedaj sporočim, da je gostija bila. Dule ponavadi svoje akcije izvaja na skrivaj in na nočne boje opozarjajo le perje in kosti. Ampak maček je lovec in kdaj ga je moč ujeti tudi v akciji. Naj si bo golob ali vrabec, noben ni varen, ko je Dule, felix domestikus, na preži. Slike morda niso primerne za najobčutljivejše želodce. So pa realne!

.

Ko je plen ulovljen, ga hitro odnese v najtemnejši kotin tam se gostija začne.

Je pa Dule zadovoljen tudi z manjšim plenom.

Na primer z vrabčkom.

5 comments

  1. Zakaj mu ne namonitrate ovratnice z zvončkom, da ne bo škode delal med pticami.
    Saj za prehrano menda skrbite vi in mucek ni divji?
    Moji mački imajo vedno zvončke.

    Všeč mi je

  2. Joj, najprej je bila evolucija in nato zvonček. Naravna selekcija v naravi je pomembna in kdo je človek, da dviga roke nad to?

    Kaj pa ta teorija, da se je kuga razširila ravno v tistem času, ko so na veliko iztrebljali mačke skupaj s čarovnicami in se je nato razvila vsa ta živalska ‘golazen’, ki jo drugače tudi maček iztreblja (od glodavcev pa tudi do ptičev navsezadnje)??

    Vsi mucki so mački, ki lovijo. Maček, ki tega ne počne, je revček. Da ne omenjam revčkov, ki jih človek zapre v stanovanje…. ali pa jim da zvonček!?

    Všeč mi je

  3. To Dule! Golobov je res veliko, miši pa ni nikjer. Logično je, da bo šla evolucija v drug ovinek. Če številčno prva svetovna nacija uživa pasje štirinožce potem se nimamo kej za pritoževati, če en naravni lovec Dule enga ptiča pospravi za kosilo. Pravzaprav bi blo najbolš , da vsi nehamo jest meso in postanemo vegetarijanci… In vse tiho je bilo 🙂

    Všeč mi je

  4. Kaki briketi, kake konzerve?!?! Tudi mačkam ne diši v naprej pripravljena postana hrana z vsemi tistimi smrdljivimi konzervansi in kaj vem, kaj vse namešajo v tiste pakunge!
    Bravo Dule, ti si maček pravi!! 🙂

    Všeč mi je

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.