Divje kosilo

Med 5. aprilom in 5. majem si lahko na Krasu privoščite obrok hrane, ki bo vseboval tudi sveže nabrane rastlinske dobrote, kot so špargljevi vršički, čemaž, kopriva, regrat, šetraj in še marsikaj.

Sezonsko, sveže, zdravo in divje! Po okusu in na pogled.

Na fotografijah so (po vrsti od zgoraj): regratova solata, čemaževa frtalja, divja juha iz čemaža in zelišč,

bleki – doma narejene testenine v obliki krpic – logično, z divjo omako iz špargljev, trpotca, koprive in vijolice ter spodnji jagenjček.

Sledi vegi alternativa, ki jo je dobila moja malenkost, v obliki polpeta iz špargljev in čičerike. Poleg obeh glavnih jedi, sama sicer lahko trdim samo za polpet, se odlično prilega Čotarjeva nekaj dni macerirana vitovska grganja.

Posladkali smo se z metinim sladoledom v kombinaciji z marmelado iz drnulje in drobljencem ter odličnim, ne presladkim teranovim likerjem.

Z društvom Turističnih novinarjev so nas lepo sprejeli v gostilni Skok, kjer so nam udeleženi v projektu najprej predstavili festival Divji okusi Krasa v teoriji, nato pa kot dokazujejo zgornje fotografije tudi v praksi. Različne jedi so iz različnih gostiln oz. kmetij. Seznam ponudnikov, jedi s cenami in program dogodkov pa si lahko pogledate na njihovi spletni strani.

.

2 comments

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.